latinica  ћирилица
21/03/2020 |  14:06 ⇒ 14:11 | Autor: RTRS

Podrška herojima u zdravstvu (FOTO)

Svako vrijeme ima svoje heroje. Heroji današnjeg vremena su ljudi iz zdravstva.
Heroji današnjeg vremena (foto: sss-zss.si) -
Heroji današnjeg vremena (foto: sss-zss.si)

Iako smo prinuđeni da sjedimo kod kuće, možemo mnogo toga da uradimo da pomognemo ljudima koji su na prvim linijama umjesto nas. Tim ljudima su potrebne zaštitne maske, rukavice, naočare i mantili.

Iz Saveza Srba Slovenije poručuju da neće sjediti skrštenih ruku. Pozivamju sve građane i organizacije da im se priključe i pomognu da sakupe sredstva za nabavku neophodne opreme za naše heroje u zdravstvenim domovima, bolnicama, kliničkim centrima, domovima za stare u Srbiji, Republici Srpskoj i Sloveniji.

- Pozivamo sve saveze Srba u dijaspori da sa nama ostvare kontakt i koordinaciju prikupljanja sredstava za našu otadžbinu Srbiju/Republiku Srpsku. Pozivamo sve saveze drugih nacionalnih zajednica u Sloveniji da se ujedinimo u borbi, u kojoj nema mjesta za različitosti u vjeri ili naciji. Da zajedno pomognemo našim herojima u Sloveniji! - poručili su iz Saveza Srba Slovenije.

Savez će uskoro objaviti sve neophodne informacije u vezi sa ovom akcijom, kao i načine na koje možete da pomognete. Sve informacije biće objavljene na njihovoj fejsbuk stranici Savez Srba Slovenije - Zveza Srbov Slovenije i portalu www.sss-zss.si.

Na naslovnoj strani je lice zdravstvenog radnika nakon sati i sati ukazivanja pomoći žrtvama korona virusa.

Na slici je lice heroja Zhang Xiaolei!

Izvor: sss-zss.si