X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
21/03/2020 |  14:51 ⇒ 15:06 | Izvor: sputniknews.com

Izliječen prvi pacijent od virusa korona u Čačku

Inženjer iz Beograda koji radi u Pakovraću na izgradnji auto-puta Preljina – Požega izliječen je od virusa korona i pušten je sa Infektivne klinike u Beogradu.
Virus korona (foto;globalnews.ca) -
Virus korona (foto;globalnews.ca)

Ova vijest je saopštena danas nakon sjednice Radnog tima za praćenje širenja virusa korona na teritoriji grada Čačka.

On je, praktično, bio prva osoba kod koje je u Čačku utvrđeno prisustvo virusa Kovid-19. U ovom gradu je do sada pet pacijenata zaraženo koronavirusom.

U Opštoj bolnici u Čačku preduzet je čitav niz protivepidemijskih mjera, pošto je jedan od tehničara sa odjeljenja ortopedije bio nosilac virusa korona. Zbog ove okolnosti odjeljenje ortopedije prestalo je da radi, jer su svi oni koji su bili u kontaktu sa zaraženim dobili mejru kućne izolacije i nadzora, prenosi N1.

- Kompletno odjeljenje ortopedije je dezinfikovano. Kako bi ortopedska služba funkcionisala, napravljena je ekipa ljekara i tehničara koji nisu bili u kontaktu sa zaraženim i oni će raditi sve one hitne ortopedske slučajeve koji ne trpe odlaganje. Ostali koji se jave na liječenje ovoj službi biće pokriveni drugim hirurškim granama - navodi se u saopštenju Radnog tima.

U ovom trenutku na infektivnom odjeljenju čačanske Opšte bolnice nalazi se šest pacijenata. Za njih troje stigla je potvrda da nisu zaraženi, dok se za preostale rezultati očekuju u toku dana.