latinica  ћирилица
21/03/2020 |  15:15 | Autor: SRNA

"Nema novooboljelih, građani da anonimno prijave lica koja ne poštuju izolaciju"

U Kozarskoj Dubici nema novooboljelih od virusa korona, a pod epidemiološkim nadzorom su 253 osobe, rekla je Srni epidemiolog u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici Borka Knežević.
Kozarska Dubica - Foto: RTRS
Kozarska DubicaFoto: RTRS

Kneževićeva, koja je i član opštinskog Štaba za vanredne situacije, pozvala je stanovnike da se ponašaju odgovorno i da postupaju u skladu sa odlukama nadležnih organa i preporukama ljekara, jer jedino na taj način mogu zaštiti svoj i život ljudi u svojoj okolini.

Šef Odsjeka komunale policije Slobodan Pralica potvrdio je Srni da je jedno lice juče prekršilo rješenje o izolaciji.

- Komunalna policija kontrolisana je 18 lica, od kojih je za jedno lice ustanovljeno da je prekršilo mjere samoizolacije, a danas do 13.00 časova kontrolisana su 22 lica i svi su zatečeni na kućnim adresama - precizirao je Pralica.

On je pozvao stanovnike da, s ciljem očuvanja javnog zdravlja tokom epidemije virusom korona, putem broja telefona 052/416-028 Komunalnoj policiji opštine Kozarska Dubica anonimno prijave lica koja su došla iz inostranstva i ne pridržavaju se mjera obavezne izolacije, kao i druga lica koja krše naredbe Štaba za vanredne situacije.

Pralica je najavio da će biti intenzivirana kontrola lica kojima su izdata rješenja o izolaciji, uz izricanje zakonom propisanih kaznenih mjera.

Svim stanovnicima preporučuje se sprovođenje odgovarajućih higijensko-sanitarnih mjera, što manje socijalnih kontakata i postupanje prema preporukama Instituta za zaštitu zdravlja Republike Srpske i drugih nadležnih institucija.