latinica  ћирилица
21/03/2020 |  17:12 | Autor: SRNA

U Hrvatskoj ukupno zaraženo 206, novooboljelih 78

U Hrvatskoj je od virusa korona oboljelo 206 ljudi, odnosno 78 više u posljednja 24 časa, izjavio je ministar zdravlja Hrvatske Vili Beroš.

Ranije danas je saopšteno da je ukupno 168 zaraženih u Hrvatskoj.

Beroš je istakao da u samoizolaciju moraju ići oni koji su kontakti oboljelih ili oni koji dolaze iz zemalja u kojima je zaraza, prenose hrvatski mediji.

- Postoje građani koji ne poštuju preporuke, to je nešto što nije dobro i neće pomoći. Ponavljam svima da poštuju preporuke. Poželjno je boraviti vani, ali ne u bliskom kontaktu - rekao je Beroš na konferenciji za novinare Nacionalnog štaba Civilne zaštite.

Direktor Klinike za infektivne bolesti "Fran Mihaljević" Alemka Markotić rekla je da je dobra vijest da nema novih pacijenata na respiratoru, iako ima "novih kandidata", te ponovila da sve mjere opreza treba shvatiti ozbiljno.

Šef Zavoda za javno zdravstvo Hrvatske Krunoslav Capak rekao je će od građana i njihovog ponašanja zavisiti koliko će biti oboljelih.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović istakao je da su inspektori danas zatvorili "osam ili šest kafića", što smatra da je nečuveno.