X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
21/03/2020 |  20:41 ⇒ 21:09 | Izvor: SRNA

Dolazak kineskih stručnjaka od ogromnog značaja (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da je dolazak kineskih medicinskih stručnjaka od ogromnog značaja za Srbiju u borbi protiv virusa korona, jer su ga oni prvi pobijedili.
Aleksandar Vučić (foto:buducnostsrbije/instagram) -
Aleksandar Vučić (foto:buducnostsrbije/instagram)

Vučić je rekao da će kineski stručnjaci da nauče Srbiju kako da se bori protiv virusa korona.

On je naveo da je večeras stigao prvi dio besplatne kineske pomoći, a riječ je o maskama, rukavicama, respiratorima, a da je drugi srpski avion "A320" već u Kini i prenosi drugi dio pomoći.

- Sve je besplatna podrška i pomoć, donacija Kine. Pokazali su se kao prijatelji kada nam teško. Danas je vreme da pokažemo disciplinu i odgovornost - rekao je Vučić nakon što je na beogradskom aerodromu dočekao avion sa kineskom pomoći i medicinskim stručnjacima.

Aleksandar Vučić dočekao kineske stručnjake (foto:buducnostsrbije/instagram)

Vučić je zahvalio kineskom predsjedniku Si Đinpingu, Komunističkoj partiji Kine i kineskom narodu, te istakao da će Srbija znati da uzvrati svojim kineskim prijateljima ako im ikad bude teško, ne samo poštovanjem, nego i ljubavlju.

Prema njegovim riječima, kineskog predsjednika Si Đinpinga će, kada bude dolazio u Srbiju, dočekati stotine hiljada ljudi.

      View this post on Instagram

Čelični prijatelji, delimo i dobro i zlo!

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Mar 21, 2020 at 11:53am PDT

 

- Pokazali su se kao naši prijatelji kada je najteže. Ne interesuje me ko će nam šta u svijetu reći, vi ste ti koji nam pomažu da opstane život i naša Srbija. Beskrajno hvala na vašoj solidarnosti - rekao je Vučić.

Ambasador Kine u Beogradu Čen Bo rekla je da je virus korona neprijatelj cijelog čovječanstva, da je potrebna solidarnost u ovom trenutku i da će se Kina sa srpskim prijateljima boriti do konačne pobjede.

Avion sa kineskom pomoći i stručnjacima dočekan je aplauzima, a kineski prijatelji su izašli iz aviona sa srpskom i kineskom zastavom.

      View this post on Instagram

Ovo je veliki dan za našu zemlju! Dolazak kineskih stručnjaka je od izuzetnog značaja. Veliko hvala predsedniku Si Đinpingu, veliko hvala narodu Republike Kine! Pokazali su se kao prijatelji kada se borimo za život. Kinezi su pokazali ne samo prijateljstvo i ljubav prema našem narodu, pokazali su i solidarnost sa srpskim narodom. Stotine hiljada života u Srbiji biće spašeno zahvaljujući pomoći koja nam je upravo stigla iz NR Kine. Čelični prijatelji, delimo i dobro i zlo!

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Mar 21, 2020 at 12:10pm PDT