latinica  ћирилица
22/03/2020 |  08:39 | Autor: SRNA

Kolovozi mokri i klizavi, poledica u višim predjelima

Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija redovno, po mjestimično mokrim i klizavim kolovozima, a poledice ima na dionicama u višim predjelima i preko prevoja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Snijeg - Foto: ilustracija
SnijegFoto: ilustracija

Zbog kretanja vangabaritnog prevoza na pojedinim putnim pravcima saobraćaj je usporen, a vozačima se savjetuje da budu oprezni i poštuju uputstva lica iz pratnje.

Vangabaritni prevoz kretaće se na relaciji Luke-Vlasenica-Han Pijesak-Sokolac-Rogatica-Prača-Ustikolina-Foča do 25. marta, na relaciji Podvrsnik-Trebinje-granični prelaz Klobuk do 23. marta, na relaciji Stanić Rijeka-Karuše-Podvrsnik-Trebinje do 27. marta, te na relaciji Mel Stanić Rijeka-Derventa-Kozarska Dubica.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su na putnim pravcima na kojima se izvode radovi, a protok vozila reguliše saobraćajna signalizacija.

Počeli su radovi na izgradnji isključne trake u Zalužanima, na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac, u desnoj kolovoznoj traci iz pravca Banjaluke, zbog čega će biti izmjenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Na području Prnjavora u toku je gradnja kružnog toka na raskrsnici magistralnog puta Gornja Vijaka jedan-Derventa i na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva, a radovi su u toku i na magistralnim putevima Čatrnja-Gradiška, Banjaluka-Srpske Toplice i Drinjača-Milići-Vlasenica, te regionalnim putnim pravcima Lamovita-Stari Majdan, Kotor Varoš-Kneževo, u mjestu Živinice.

Radovi se izvode i na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce, gdje je svaki dan osim nedjelje na snazi obustava saobraćaja od 9.00 do 15.00 časova. Saobraćaj se za vrijeme obustave preusmjerava na putne pravce Kola-Stričići-Čađavica-Mrkonjić Grad i Crna Rijeka-Јajce-Mrkonjić Grad.

Usporen je saobraćaj na dijelu regionalnog puta Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika, na regionalnom putu Priboj-Lopare, Јohovac-Rudanka, kao i od Modriče, preko Šešlija, prema Doboju i granici sa FBiH, te na magistralnom putu Krupac-Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su i u FBiH na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, kao i na putnim pravcima Gornji Vakuf/Uskoplje-Prozor, Grude-Ljubuški i Јablanica-Mostar.