latinica  ћирилица
22/03/2020 |  08:50 | Autor: RTRS

Danas stiže zahlađenje

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas se očekuje kiša, a uz priticanje znatno hladnijeg vazduha, i slab snijeg.

 Slabih padavina biće tokom prijepodneva, dok će se na jugu zadržati suvo. Slično vrijeme zadržaće se cijeli dan, a popodne i uveče u centralnim krajevima će uz pad temperature, padati i slab snijeg. Tokom noći biće još hladnije, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren sjeverni vjetar, na jugu umjerena bura.

Najviša dnevna temperatura do devet, na jugu do 15, a na planinama minus jedan stepen.

Јjutros preovladava oblačno vrijeme sa slabom kišom, dok na planinama pada slab snijeg. U Hercegovini je djelimično vedro.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Bjelašnica minus pet, Han Pijesak minus dva, Mrakovica minus jedan, Ivan Sedlo i Sokolac jedan, Čemerno i Bihać dva, Kalinovik, Mrkonjić Grad, Novi Grad, Prijedor, Srebrenica i Sanski Most tri, Doboj, Ribnik, Šipovo, Bugojno, Gradačac, Sarajevo i Tuzla četiri, Banjaluka, Bijeljina, Livno, Zenica i Zvornik pet, Gacko i Široki Brijeg šest, Višegrad, Rudo, Bileća i Grude sedam, Foča osam, Trebinje 11, Neum 12 i Mostar 13 stepeni Celzijusovih.