latinica  ћирилица
22/03/2020 |  12:26 | Autor: SRNA

Carinske ispostave Gradiška i Šamac rade i danas

Carinske ispostave Gradiška i Šamac i danas rade zbog velikog broja kamiona koji čekaju na ulaz u BiH, saopšteno je iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH.
UIO BiH - Foto: RTRS
UIO BiHFoto: RTRS

Iz UIO su naveli da je u najkraćem roku organizovan rad carinskih službenika i neophodnih inspekcijskih službi, veterinarske, fito-sanitarne i tržišne, te se postupci carinjenja završavaju u najkraćem mogućem roku, u skladu sa važećim zakonskim propisima.

Upućen je apel svim uvoznicima koji do sada nisu uvozili i carinili robu u carinskim ispostavama Gradiška i Šamac, da prije dolaska kamiona u terminal pronađu špeditera i s njim sklope ugovor o zastupanju pred carinskim organima.

- Ukoliko uvoznici prije dolaska kamiona u carinski terminal ovlaste špeditera koji će u njihovo ime pokrenuti carinski postupak, carinjenje robe će se mnogo prije završiti i vozači sa kamionima neće morati da provode dugo vremena u carinskim ispostavama - navedeno je u saopštenju.

Iz UIO podsjećaju da kamioni koji samo vrše tranzit kroz Hrvatsku prema BiH kao krajnjoj destinaciji, moraju ići na granične prelaze Gradiška, Šamac i Bijača, u skladu sa odlukom Hrvatske.