latinica  ћирилица
22/03/2020 |  12:49 | Autor: SRNA

Mašić: Moguće objavljivanje imena neodgovornih

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić najavio je da bi opštinski Krizni štab mogao da počne da objavljuje imena neodgovornih pojedinaca koji se ne pridržavaju naredbe o izolaciji.
Radisav Mašić - Foto: RTRS
Radisav MašićFoto: RTRS

- Dobro bi bilo da ne bude takvih, jer ćemo ubuduće objavljivati njihova imena, tako da ćemo ih izložiti neprijatnoj situaciji, a to ne bismo htjeli, pa ih molimo da u interesu svog i zdravlja svih ljudi tu mjeru poštuju - rekao je Mašić.

Na današnjem sastanku Kriznog štaba je istaknuto da su inpspekcija i policija pojačale kontrolu poštovanja kućne izolacije.

Krizni štab zadužio je Civilnu zaštitu, Crveni krst i Centar za socijalni rad da organizuju podršku starijim od 65 godina kojima je zabranjen izlazak.

Načelnik opštine rekao je da će radnici i volonteri ovih ustanova po pozivu obavljati usluge nabavke namirnica i lijekova i za penzionere čija djeca nisu tu i koji nemaju mogućnost da ih neko od rodbine snabdijeva.

Krizni štab donio je odluku da rad pekara, koje su do sada mogle da rade do 20.00 časova, ograniči do 18.00 časova, a zbog uvođenja policijskog časa u Srpskoj, da bi njihovi radnici mogli na vrijeme otići kući.

Uz prodavnice hrane, od sutra će u Foči moći da rade i prodavnice lične higijene radnim danima od 7.00 do 18.00 časova, a subotom do 13.00 časova.