latinica  ћирилица
22/03/2020 |  14:16 ⇒ 14:17 | Autor: SRNA

U ponedjeljak kiša i susnježica

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje promjenjivo oblačno vrijeme sa slabom kišom i susnježicom u većini predjela, dok će na jugu biti suvo.
Kiša - Foto: RTRS
KišaFoto: RTRS

Ujutru će biti promjenjivo do pretežno oblačno, hladno, sa mrazom u većini predjela, na jugu vedro, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana ostaje pretežno oblačno i hladnije, sunčano na jugu i po koji sunčani interval u većini predjela. Uveče se očekuje jače naoblačenje sa sjevera i sjeveroistoka sa snijegom na sjeveru, a u noći na utorak i u centralnom pojasu.

Duvaće slab do umjeren sjeverni vjetar.

Minimalna temperatura vazduha od minus šest do minis dva, na jugu od nula, na planinama od minus 10, a najviša od dva do šest, na jugu do osam, u planinama od minus tri stepena Celzijusova.

Oblačno sa snijegom nastavlja se u utorak, 24. marta, uz formiranje i povećanje snježnog pokrivača. Kasnije poslije podne i uveče snijeg će početi da jenjava. Najviše snijega očekuje se na zapadu i sjeverozapadu gdje će padati uveče i u noći na srijedu.

Minimalna temperatura vazduha od minus pet do minus dva, na jugu od nula, na planinama od minus 10, dok će najviša biti od minus jedan do tri, na jugu do šest, u planinama od minus četiri stepena Celzijusova.

U srijedu, 25. marta, nastavlja se oblačno vrijeme sa snijegom u sjevernim i zapadnim krajevima, dok će prijepodne u centralnim i istočnim padavine prestati, a na jugu će biti vedro i suvo.

Tokom dana snijeg će slabiti i na zapadu i sjeverozapadu, a na sjeveroistoku i dijelu istoka biće promjenjivo oblačno uz slabiju kišu povremeno.

Predveče je moguć slab snijega ili susnježice u višim centralnim i jugozapadnim predjelima, a na jugu kiša.

Minimalna temperatura vazduha od minus šest do minus dva, na jugu od jedan, na planinama od minus dvetet, a najviša dnevna od minus jedan na zapadu do pet, na jugu do devet, u planinama od minus četiri stepena Celzijusova.

Priliv toplijeg vazduha sa juga i blagi porast temperature očekuje se od četvrtka, 26. marta. Tada će doći i do prestanka padavina, a uslova za po koju kap kiše biće na jugozapadu i jugu Hercegovine.

Minimalna temperatura vazduha od jedan do četiri, na jugu od sedam, na planinama od minus četiri, a najviša dnevna od jedan do pet, na sjeveroistoku i jugu oko 10, u planinama od minus dva stepena Celzijusova.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava oblačno vrijeme sa slabom kišom, u višim područjima sa slabim snijegom, dok je u Hercegovini uglavnom sunčano uz umjerenu oblačnost.