latinica  ћирилица
22/03/2020 |  15:28 ⇒ 15:30 | Autor: SRNA

Prijedor: Kazna za muškarca koji je prekršio izolaciju i izazvao nezgodu

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je danas da je osoba koja je juče izazvala saobraćajnu nezgodu u gradu morala biti u izolaciji i da će biti kažnjena.
Prijedor - Foto: RTRS
PrijedorFoto: RTRS

- Ta osoba će biti kažnjena, nalog je pokrenut - rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon sjednice Štaba za vanredne situacije.

Prijedorski portali objavili su juče fotografiju saobraćajne nezgode u kojoj je ovo lice automobilom sletjelo u rijeku Gomjenicu, nakon čega je došlo u kontakt sa medicinskim radnicima Doma zdravlja i bolnice "Dr Mladen Stojanović".

Nezvanična informacija je da je mjera izolacije ovom licu izrečena jer je doputovalo iz inostranstva.

Gradonačelnik je rekao da u Prijedoru nema novooboljelih, 847 lica je pod zdravstvenim nadzorom, dok je iz nadzora izašlo 17 ljudi.

- Svi koji su do sada testirani su negativni, osim jednog. Nažalost, jedini oboljeli je u jako teškom zdravstvenom stanju, priključen je na respirator i situacija je neizvjesna - naveo je Đaković.

On je dodao da je počela akcija nabavke dodatnih respiratora u koju su se uključili Gradska uprava i privrednici, budući da ih u bolnica ima samo tri za teška stanja.

Gradonačelnik je podsjetio da su juče Republička uprava civilne zaštite i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač posredovali u problemu transporta preko granice jednog respiratora iz prijedorske bolnice koji je bio na popravci u Beogradu.

On je najavio nastavak dezinfekcije, kao i da se traži način da se regulišu pitanja starijih osoba koje se ne smiju kretati, a ne tiču se snabdijevanja osnovnim životnim potrepštinama, jer je to već regulisano.

- Zahvaljujem se svim građanima koji se pridržavaju mjera gradskog i republičkog štaba, kao i svima koji nam pomažu - rekao je Đaković.