latinica  ћирилица
22/03/2020 |  16:17 ⇒ 16:34 | Autor: srpskainfo.com

Inspektori zatvorili market u Banjaluci

Inspektori Grada Banjaluka su danas zatvorili market "Zoki komerc" zato što se nisu prodržavali mjera koje ograničavaju broj kupaca u objektu i predviđaju razmake između građana na kasama, potvrdio je za Srpskainfo načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Јanko Kecman.

U objektu je istovremeno bilo prisutno daleko više kupaca nego što je to dozvoljeno i uopšte se nije vodilo računa da li postoji rastojanje između njih, saznaje Srpskainfo.

Gužvi je bilo i na kasama.

- Prethodnih dana samo imali jako puni pritužbi sa terena na njihov rad i mi smo tražili da se obezbjedi red, ali to nije učinjeno i zato smo donijeli ovu odluku da se privremeno zabrani rad ovog marketa – rekao je Kecman.

Dodao je da je objekat obezbjeđen trakom i da se ne može baviti svojom djelatnošću, odnosno trgovinom sve dok se ne obezbjede odgovarajući uslovi za zaposlene i za ljude koji u ovom marketu kupuju.

- Ako na primjer sutra obezbjede uslove mi ćemo im dozvoliti da ponovo počnu sa radom, ali prije nego što počnu sa radom inspektor iz našeg odjeljenja se mora uvjeriti da su ispunili sve traženo – naglasio je Kecman.

Naglasio je da u slučaju ovog marketa za sada nije izrečena novčana kazna, ali da će sutra, ukoliko stanje ne bude uredno, biti izrečena kazna i zabrana rada.

Dodao je da su u toku dana pregledani svi marketi te da, prema do sada dostupnim informacijama, na drugim lokacijama nije bilo problema i da su se svi pridržavali propisanih mjera.