latinica  ћирилица
22/03/2020 |  20:50 | Autor: SRNA

Mitropolit Amfilohije: Moliti se Bogu da spasi narod od epidemije

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je vjernicima da se treba moliti Bogu da spasi svoj narod od širenja epidemije.
Mitropolit Amfilohije - Foto: SRNA
Mitropolit AmfilohijeFoto: SRNA

Mitropolit je izrazio žaljenje što zbog opasnosti od širenja epidemije veliki broj vjernog naroda nije mogao da dođe na službu u crkvu u podgoričkom naselju Momišići, ali je blagoslovio njih i njihove domove.

Prema njegovim riječima, bezakonje i lažni Zakon o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori opasniji su virus od korone, jer on dođe i prođe, a bezakonje je ono što ugrožava svaki narod i njegovu budućnost dugoročno.

- Zato moleći se da nas Bog oslobodi od ovoga virusa koji je krenuo da gospodari savremenim svijetom, molimo se i da Bog oslobodi od virusa bezakonja naše glavare da oslobode i ovaj narod od toga virusa bezakonja, od nepravde, gonjenja Crkve Božije - rekao je mitropolit Amfilohije.

Shodno preporukama i mjerama nadležnih institucija sa ciljem sprečavanja širenja epidemije vjernici su tokom Svete službe bili u porti crkve na rastojanju od dva metra i svetom pričešću prilazili poštujući propisano rastojanje.