X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
23/03/2020 |  13:04 ⇒ 15:49 | Izvor: RTRS

Potvrde za nesmetano kretanje važe do 30. marta

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske saopštilo je danas da potvrde o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada u vrijeme propisanog ograničenja od 20.00 do 5.00 časova koje izdaju poslodavci važe do 30. marta.
MUP Republike Srpske (Foto:Dejan Božić / RAS Srbija) -
MUP Republike Srpske (Foto:Dejan Božić / RAS Srbija)

U potvrdi poslodavca moraju biti navedeni lični podaci/ime i prezime i jedinstveni matični broj/ radnika za kojeg poslodavac kaže da mu je neophodno njegovo kretanje zbog nesmetanog obavljanja procesa rada. Poslodavac mora potpisati i ovjeriti potvrdu. Lice na čije ime je izdata potvrda mora imati i važeći identifikacioni dokument", navedeno je u saopštenju.

Iz MUP-a podsjećaju da su od zabrane kretanja u vrijeme policijskog časa izuzeta i lica kojima MUP izda dozvolu za kretanje.

MUP izdaje potvrdu o potrebi kretanja licima koja nemaju poslodavca, a koja se obrate nadležnoj policijskoj stanici, iskazajući potrebu za nesmetanim kretanjem kao što su lica starija od 65 godina koja se brinu o starim licima, licima sa posebnim potrebama i slično.

- Zloupotreba ovih potvrda biće najstrože sankcionisana - upozorili su iz MUP-a.

Zabrana kretanja, podsjetili su iz MUP-a, ne odnosi se na zdravstvene radnike koji su na zadatku, lica kojima je neodložno potrebna zdravstvena pomoć, pripadnike MUP-a koji su na zadatku, te druge pripadnike agencija za provođenje zakona i organizacija koji vrše javna ovlašćenja, koji su na zadatku.

Republički štab za vanredne situacije donio je odluku kojom je zabranjeno kretanje licima sa navršenih 65 godina života i starijim, te svim licima na javnim površinama od 20.00 do 5.00 časova.