latinica  ћирилица
23/03/2020 |  13:23 ⇒ 25/03/2020 | 08:33 | Autor: SRNA

Rano govoriti o konkretnim mjerama za pomoć privrednicima

Predsjednik područne Privredne komore Banjaluka Goran Račić rekao je da je rano govoriti o konkretnim mjerama za pomoć privrednicima u Republici Srpskoj, ali da je sigurno da prolongiranje plaćanja nije adekvatna mjera koja može pomoći privrednim društvima.
Privreda - Foto: RTRS
PrivredaFoto: RTRS

Račić je napomenuo da Privredna komora Srpske i nadležen institucije prate situaciju na terenu, te da će nakon marta situacija biti izvjesnija, kada je riječ o nastalim štetama i posljedica zatvaranja ili smanjenja obima poslovanja pojedinih kompanija.

- Svakodnevno smo u komunikaciji sa našim granskim udruženjima, gdje svi oni predlažu određene mjere i rješenja i ne bih želio sada da prejudiciram sa tim, ali sigurno da prolongiranje plaćanja nije adekvatna mjera koja može pomoći našim privrednik društvima - rekao je Račić novinarima u Banjaluci.

On je napomenuo da će biti potreban sveobuhvatniji paket mjera.

- Samim tim najava Vlade Srpske da će biti formiran i Fond za pomoć privredi jeste sa razlogom da se na adekvatan način pristupi rješavanju određenih problema i štete koji su nastupili zbog virusa korona - rekao je Račić.