latinica  ћирилица
23/03/2020 |  16:17 | Autor: SRNA

Zvornik: Testirano lice negativno na virus korona

Lice iz Zvornika koje je testirano negativno je na virus korona, a do isteka 14 dana biće u kućnoj izolaciji, izjavio je danas gradonačelnik Zoran Stevanović.
Zvornik bolnica - Foto: RTRS
Zvornik bolnicaFoto: RTRS

Stevanović je, nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije, rekao novinarima da je iz izolacije izašlo 10 lica, dok je u izolaciji njih 814.

On je istakao da se zabrana kretanja licima starijim od 65 godina uglavnom poštuje, navodeći da su za nepoštovanje policijskog časa tokom vikenda kažnjena četiri lica.

- Očekuje se da šatorsko naselje na graničnom prelazu Šepak bude pušteno u funkciju ovih dana, možda čak danas ili sutra, te tu će biti smještena sva lica, na period od 14 dana, koja ulaze u našu zemlju - rekao je Stevanović.

On je poručio svima da budu još revnosniji u ispunjavanju preporuka nadležnih institucija i još jednom apelovao da stanovnici ne izlaze iz kuća, da se ne okupljaju i ne kreću u vrijeme policijskog časa.

Stevanović je dodao da je mnogo lakše biti u kućnoj izolaciji nego u šatoru ili karantinu, koji će danas najvjerovatnije biti uspostavljen na jednom seoskom fudbalskom stadionu u svlačionici.

- Svi kojima je izrečena mjera izolacije moraju ostati u svojim kućama, jer virus korona možemo pobijediti samo ukoliko budemo u potpunosti disciplinovani - napomenuo je Stevanović.

Prema njegovim riječima, u oko 80 odsto stambenih zgrada završena je dezinfekcija zajedničkih prostorija, a u toku dana bi trebalo da bude završena i u preostalim stambenim objektima.

Stevanović je dodao da preduzeće "Vodovod i komunalije", u saradnji sa Službom Profesionalne vatrogasne jedinice, redovno pere ulice i dezinfikuje kontejnerska mjesta.