latinica  ћирилица
23/03/2020 |  17:04 | Autor: SRNA

Iz Dubaija doputovalo 200 ljudi, među kojima i stranci

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo danas je sletio avion iz Dubaija sa oko 200 putnika, među kojima je bilo državljana Crne Gore i Sjeverne Makedonije, rekao je Srni savjetnik direktora Granične policije BiH Svevlad Hofman.
Aerodrom Sarajevo - Foto: dnevni avaz
Aerodrom SarajevoFoto: dnevni avaz

On je naveo da su državljani Crne Gore, u organizaciji crnogorske Ambasade u BiH, transportovani do graničnog prelaza Zupci.

- Oni su specijalnim autobusom koji je došao iz Crne Gore transportovani do graničnog prelaza Zupci, odakle će dalje nastaviti put svojim kućama - rekao je Hofman i istakao da je avion sletio u podne.

On je dodao da su državljani Sjeverne Makedonije dobili rješenja o samoizolaciji.

Hofman je ističe da niko od stranih državljana, ko je došao u BiH u posljednjih pet dana, nije smješten u karantin u nekom šatorskom naselju, namijenjenom za četrnaestodnevnu izolaciju.

- Nevjerovatno je da ni nakon pet dana, otkako su Oružane snage postavile šatorske izolatorijume, uprave entitetskih civilnih zaštita nisu logistički opremile - ocijenio je Hofman.

Iz tog razloga, objasnio je Hofman, strani državljani se ne upućuju u karantinske šatore i ne sprovodi odluka koju je donijelo Predsjedništvo BiH.