latinica  ћирилица
23/03/2020 |  17:16 | Autor: SRNA

Adžić: Poštovati mjere za sprečavanje širenja virusa korona

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić pozvao je danas građane da budu odgovorni i poštuju sve mjere gradskog i republičkog Štaba za vanredne situacije s ciljem sprečavanja širenja virusa korona.
Zoran Adžić - Foto: RTRS
Zoran AdžićFoto: RTRS

- Samo odgovornim ponašanjem i strogim poštovanjem naloženih preporuka i mjera možemo uticati na suzbijanje širenja virusa korona. Ovaj virus usljed neodgovornog ponašanja pojedinaca može poprimiti ozbiljne razmjere - napomenuo je Adžić.

On je istakao da je Dom zdravlja Gradiška obezbijedio dvadesetčetvoročasovno dežurstvo svih zdravstvenih službi i građani pozivom na određene telefonske brojeve mogu dobiti sve informacije.

- Svi građani koji zbog starosti ili zdravstvenog stanja ne mogu da nabave osnovne životne namirnice i lijekove svoje potrebe mogu prijaviti svaki dan do 17.00 časova na dežurni broj Civilne zaštite 121 ili broj 051/814-753. Organizovani timovi će, u skladu sa preporučenim količinama koje je propisao Republički štab za vanredne situacije, nabaviti i dostaviti namirnice do njihovih vrata, uz predočavanje fiskalnog računa - naveo je Adžić.

On je rekao da je na području Gradiške 565 osoba pod zdravstvenim nadzorom, a od 178 kontrolisanih, pet nije poštovalo riješenja o četrnaestodnevnoj samoizolaciji.

- Molim ih da ispoštuju proceduru kućnog karantina, u interesu njih, njihovih porodica i svih nas. Ako ne budu poštovali propisane mjere doprinijeće širenju zaraze na najuže članove porodice i sve nas. Kontrola će biti stroga, a nepoštovanje naloženih mjera sankcionisano pokretanjem prekršajnih i krivičnih postupaka. Lica koja nisu u stanju da provedu četrnaestodnevni karantin u svojim kućama biće prinuđena da to vrijeme provedu u karantinskom naselju na carinskom terminalu - napomenuo je Adžić.

On je sugrađanima poručio da trenutno nema mjesta za veliku paniku, te da njihovo ponašanje treba biti usmjereno na zaštitu ličnog i zdravlja svih ljudi u njihovom okruženju.