latinica  ћирилица
23/03/2020 |  18:56 | Autor: RTRS

Istočna Ilidža: Četiri lica pod nadzorom

Štab za vanredne situacije opštine Istočni Stari Grad saopštio je danas da su na području ove opštine trenutno četiri lica pod nadzorom u vezi sa virusom korona, dok je nad jednim završen nadzor.
Istočna Ilidža - Foto: RTRS
Istočna IlidžaFoto: RTRS

Saopšteno je da je Štab za vanredne situacije u redovnom i konstantnom zasjedanju donio mnoge naredbe s ciljem što boljeg i kvalitetnijeg kontrolisanja situacije izazvane virusom korona na području opštine.

Navedeno je da Štab prati razvoj situacije i koordiniše sve aktivnosti koje realizuju opštinska Civilna zaštita, Crveni krst opštine, kao i volonteri u Istočnom Starom Gradu.

Prema izvještaju Јavne zdravstvene ustanove Ambulanta "Stari Grad" Hreša, trenutno su četiri lica pod nadzorom, a nad jednim licem nadzor je završen.

Dva od četiri lica, koja su pod nadzorom, jesu vozači, i, u zavisnosti od broja dana koji je određen rješenjem inspekcije o kućnoj izolaciji i zdravstvenom nadzoru, nakon isteka tog roka ona će nastaviti rad.

Sva lica koja su pod ljekarskim nadzorom redovno se javljaju u zdravstvenu ustanovu i za sada nemaju simptome virusa korona.

Prethodnih dana određenim kategorijama stanovništva podijeljeni su paketi pomoći, za čiju nabavku i podjelu je zadužen Štab za vanredne situacije opštine Istočni Stari Grad, a svi materijalno-tehnički resursi su stavljeni na raspolaganje.

Načelnik opštine Bojo Gašanović istakao je da je trenutno situacija pod kontrolom, sve naredbe Štaba su usklađene sa naredbama i zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije i sprovođenje je uredno.

- Cilj nam je da što duže održimo ovakvo stanje u Istočnom Starom Gradu, jer trenutno nemamo zaraženih, a zdravlje i bezbjednost stanovništva je u ovom trenutku osnovni prioritet. Stoga ću pozvati sve sugrađane da se svi zajedno ponašamo u skladu sa situacijom, a opština i rukovodstvo na čelu sa mnom su na raspolaganju - poručio je Gašanović.

On je u ime Štaba uputio molbu stanovništvu da se pridržava svih naredbi i uputstava koji su na snazi da bi se izbjeglo širenje novog virusa, ali i sankcije za njihovo nepoštovanje.