X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
23/03/2020 |  19:15 ⇒ 24/03/2020 | 07:34 | Izvor: SRNA

Vučić: Srpskoj i BiH velika pomoć Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da niko u BiH, bez obzira u kojem dijelu živi, ne samo da neće biti gladan, već može da računa da će od Srbije dobiti robu koja je deficitarna na evropskom i svjetskom tržištu.
Aleksandar Vučić (foto:Rade Prelić/Tanjug) -
Aleksandar Vučić (foto:Rade Prelić/Tanjug)

Vučić je rekao da je danas razgovarao sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i da je Republika Srpska i zvanično zatražila veliku pomoć Srbije, te potvrdio da će Beograd pomoći sve što i koliko može u lijekovima, medicinskoj opremi, mašinama i zaštitnim materijalima.

- Dobili smo i nekoliko poziva iz Federacije BiH i od načelnika opštine Goražde i nekih drugih ljudi, koji su zamolili pomoć i mi ćemo gledati u skladu sa svojim mogućnostima da ni na koji način ne ugrozimo potrebe i poziciju Srbije da pomognemo svim tim ljudim -  rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Palati "Srbija".

On je naveo da je od Srbije zatražena dozvola izvoza oko 15.000 tona pšenice za Republiku Srpsku i 15.000 tona za BiH, po 10 i pet tona kukuruza i soje i da će nešto biti poslato u brašnu, a nešto u pšenici.

- U svakom slučaju, niko u BiH bez obzira u kom delu BiH živi ne samo da neće biti gladan već u potpunosti može da računa da će robu koja je deficitarna na evropskom i svetskom tržištu dobiti od Srbije - poručio je Vučić.

On je napomenuo da će Srbija isto postupiti i sa Crnom Gorom i izrazio uvjerenje da će to biti moguće i sa Sjevernom Makedonijom za robe koje su kod njih deficitarne.