latinica  ћирилица
23/03/2020 |  20:31 | Autor: SRNA

Radončić: Aerodrom Sarajevo hitno zatvoriti za putnike

Međunarodni aerodrom Sarajevo treba odmah zatvoriti za putnike jer se dešavaju zloupotrebe od lica i avio-kompanija iz pojedinih zemalja, ocijenio je ministar bezbjednost u Savjet ministara Fahrudin Radončić.
Fahrudin Radončić - Foto: SRNA
Fahrudin RadončićFoto: SRNA

On je na svom "Instagram" profilu, povodom interesovanja brojnih medija za ovo pitanje, objavio da Međunarodni aerodrom Sarajevo što prije treba zatvoriti za putnike, ali ne i za transport robe.

- Vlasnik Međunarodnog aerodroma Sarajevo je Vlada Federacije BiH, a takođe, ista Vlada je aktivirala Federalni štab civilne zaštite, koji radi, zaista, efikasno i donosi odlične mjere. Bilo bi neophodno da se Koordinacionom tijelu BiH za zaštitu i spasavanje uputi njihov zahtjev, kao što je to već učinila Granična policija BiH - rekao je Radončić koji je i predsjednik Koordinacionog tijela za zaštitu i spasavanje ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća u BiH.

On je poručio da će, ukoliko dobije zahtjev Federalnog štaba civilne zaštite za zatvaranje Međunarodnog aerodroma, učiniti sve da se on nađe na sutrašnjoj sjednici Savjeta ministara.

- Savjet ministara, po proceduri, može odmah, na prijedlog Koordinacionog tijela BiH, donijeti takvu mjeru - objasnio je Radončić.

On je naveo da će na sutrašnjoj sjednici Savjeta ministara biti zabranjen ulazak svim stranim državljanima u BiH.

- Biće izuzete vrlo rijetke kategorije, kao što su EUFOR, NATO i slično - objasnio je Radončić.