X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
24/03/2020 |  09:40 ⇒ 09:41 | Izvor: sputniknews.com

Ruski ljekar objasnio otkud tolika smrtnost od virusa korona u Italiji

Ruski ljekar Aleksandar Mjasnikov smatra da je uzrok visoke smrtnosti u Italiji od virusa korona odbijanje vlasti da na vrijeme hospitalizuje inficirane osobe.
Doktor (Foto: irislink.com) -
Doktor (Foto: irislink.com)

Po mišljenju Mjasnikova, italijanske bolnice su preplavljene ogromnim brojem pacijenata jer su vlasti izabrale pogrešnu taktiku borbe protiv virusa i u tome izgubile vrijeme. Tek su počele da dižu uzbunu kada je već bilo kasno.

Zbog toga inficirane osobe, bez težih simptoma, šalju kući umjesto da ostave u bolnicu i u potpunosti izoluju, kao što rade u Rusiji.

- To, sjedi kući, vjerovatno ne funkcioniše: to rođaci uđu, na tren se izađe da se prošeta pas i tako dalje - napisao je ljekar na svom telegram-kanalu.

Italija se nalazi na prvom mjestu u Evropi po broju zaraženih virusom, a po broju žrtava je ispred Kine. Prema posljednjim podacima, na Apeninskom poluostrvu je zabilježeno 60.000 zaraženih, od čega je 5.600 preminulo.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, u svijetu je do sada zaraženo oko 330.000 ljudi, od čega je 14.100 preminulo.