latinica  ћирилица
24/03/2020 |  10:25 | Autor: SRNA

Vulin: Narod, država i vojska da budu jedinstveni kao 1999. godine

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas da je NATO agresija bila posljednji veliki i, nažalost, nekažnjeni zločin u 20. vijeku, a da su Srbi preživjeli samo zato jer su narod, vojska i država bili jedno, kao što moraju biti i danas u vrijeme epidemije virusa korona.
Aleksandar Vulin - Foto: SRNA
Aleksandar VulinFoto: SRNA

- I danas, 21 godinu kasnije, suočeni sa virusom korona moramo da budemo jedno jer ćemo samo tako preživjeti, da bi imao ko da se sjeća, da bi imao ko da traži pravdu, da bi imao ko da se bori, moramo preživjeti - poručio je Vulin.

On je pozvao Srbe da kao i prije 21 godinu, budu uz svoju zemlju i uz svoju državu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

- Samo tako ćemo preteći i samo tako ćemo ostaviti ovu zemlju i onima koji dolaze poslije nas - poručio je Vulin koji je kao izaslanik predsjednika države povodom 21. godišnjice od početka bombardovanja SR Јugoslavije položio vijenac na spomen-obilježje ispred KBC "Dragiša Mišović" u Beogradu kao znak sjećanja na pogibiju gardista i pacijenata u tom objektu.

On je naveo da je tokom bombardovanja ubijeno 2.500 vojnika, policajaca, civila i djece.

- Za njih, niko nikada nije odgovarao, za njih niko nikada nije rekao "izvini", niko nikada nije žalio za naše ubijene vojnike, policajce. Ponekad su rekli da im je žao civila, ali za ubijene vojnike i policajce niko još nikada nije rekao da im je teško i da je to veliki zločin - naglasio je Vulin.

Prema njegovim riječima, niko nema pravo da ubije dijete, baš kao što niko nema pravo da ubije ni vojnika, ni policajca u slobodnoj suverenoj zemlji.

- Nećemo prestati da pamtimo, nećemo prestati da podsjećamo, nećemo prestati da pitamo zašto je napadnuta SR Јugoslavija, zašto bez odluke Savjeta bezebjednosti, zašto bez bilo kakvog uporišta u međunarodnom
pravu - rekao je Vulin.

Ministar odbrane Srbije je ukazao da su prije 21 godinu pokušali da ubiju Srbiju, a uspjeli su da ubiju međunarodno pravo.

- Naša zemlja se i dalje bori da vrati svoje pravo na prostoru Kosova i Metohije - dodao je Vulin.

On je istakao da se Srbija i dalje bori za svoje pravo da zna ko je naredio bombardovanje i zašto još niko nije odgovoran ni kriv za sve zločine, sva razaranja, smrt i uništenje.

- I danas smo suočeni sa pretnjom fizičkog nestanka i da moramo da budemo složni, jedinstveni, da se uzdamo samo i jedino u sebe, da znamo da smo mi jedni drugima najbolji prijatelji i najveća brana pred nesrećom i jedina garancija opstanka - naglasio je Vulin.