latinica  ћирилица
24/03/2020 |  11:33 ⇒ 16:37 | Autor: SRNA

Konferencija za novinare Zorana Tegeltije

U Sarajevu je održana sjednica Savjeta ministara. Očekujemo uključenje u direktan prenos konferencije za novinare predsjedavajućeg Zorana Tegeltije.

 

Prenos na našem programu, portalu i Fejsbuk stranici.

Dnevni red današnje vanredne sjednice Savjeta ministara na kojem je Nacrt zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, dopunjen je sa više tačaka, među kojima i Prijedlogom odluke o privremenom finansiranju institucija i međunarodnih obaveza BiH za period april-jun.

Pored ranije najavljenih tačaka, Savjet ministara razmatraće i Prijedlog odluke o određivanju graničnih prelaza za prevoz robe u drumskom saobraćaju u tranzitu kroz BiH, navodi se na veb-stranici ove institucije.

U dnevni red uvršten je i Prijedlog odluke o oslobađanju od obračuna i plaćanja indirektnih poreza i povrata već plaćenih indirektnih poreza na opremu i sredstva koje su donirali domaći i međunarodni subjekti za potrebe prevencije, suzbijanja i otklanjanja epidemije prouzrokovane virusom korona.

Predviđeno je i razmatranje Informacije Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara o regionalnim mjerama za olakšavanje prometa vitalnih proizvoda usljed krize uzrokovane virusom korona.

Ranije je najavljeno da bi Savjet ministara trebalo da razmatra Prijedlog odluke o privremenom prekidu izdavanja viza u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH, te Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama odluke o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u BiH.