latinica  ћирилица
24/03/2020 |  11:58 | Autor: SRNA

U Čelincu jedna osoba zaražena, dvije puštene kući

U Čelincu nisu registrovani novi slučajevi zaraze virusom korona, a dvije osobe koje su bile pozitivne na virus puštene su i nalaze se u kućnoj izolaciji, tako da je trenutno zaražena jedna osoba, a u kućnoj izolaciji je 335 osoba.
Dom zdravlja Čelinac - Foto: RTRS
Dom zdravlja ČelinacFoto: RTRS

- Šest osoba koje su bile u bližem kontaktu sa osobom iz Čelinca kod koje je 21. marta potvrđen virus korona podvrgunto je testiranju i čekaju se rezultati, a u Domu zdravlja "Sveti Vračevi" organizovan je poseban odjel za lica sa respiratornim smetnjama, u vremenu od 7.00 do 20.00 časova - rekao je komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije i načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković.

Od sutra će na području opštine Čelinac biti organizovana dostava najpotrebnijih namirnica osobama sa navršenih 65 i više godina starosti, kojima je potrebna ovakva vrsta usluge.

Zeljković je naglasio da ovu mogućnost treba da iskoristi stanovništvo koje nema drugih mogućnosti za nabavku namirnica.

- Vodiće se evidencija poziva kako bi se spriječile zloupotrebe, a jedna osoba će moći naručiti najviše 15 namirnica u koje spadaju prehrambeni i osnovni artikli za higijenu, dok se neće moći naručivati kozmetika, alkoholna pića i slično - rekao je Zeljković i pozvao sugrađane na strpljenje i razumijevanje.

Osobe sa 65 i više godina kojima je potrebna ovakva vrsta usluge mogu se obratiti na broj telefona 051/551-072.

Operateri u pozivnom centru narudžbe će primati radnim danom u vremenu od 8.00 do 16.00 časova.

Ove aktivnosti sprovodiće se posredstvom savjeta mjesnih zajednica, Crvenog krsta, Centra za socijalni rad i volontera.