X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
24/03/2020 |  11:59 ⇒ 12:01 | Izvor: SRNA

ŽRS: Uprava izdala 685 dozvola za kretanje

Uprava "Željeznica Republike Srpske" izdala je svojim radnicima 685 dozvola za kretanje za vrijeme policijskog časa, a u skladu sa odlukama i preporukama Republičkog štaba za vanredne situacije, rekao je vršilac dužnosti generalnog direktora "Željeznica" Slavko Gligorić.
Željeznice Republike Srpske - Foto: RTRS
Željeznice Republike SrpskeFoto: RTRS

- Te propusnice smo /radnicima/ napravili u dogovoru sa njihovim pretpostavljenim, u skladu sa spiskovima i podacima. Izdali smo 685 dozvola. Informacija od 1.000 dozvola ne znam od koga je dobijena i nije tačna - rekao je Gligorić povodom informacije da je zbog neodgovornog ponašanja Uprave ovog preduzeća Republički štab za vanredne situacije poništio 1.000 dozvola radnika "Željeznica Republike Srpske" za kretanje za vrijeme policijskog časa.

Gligorić je istakao da nije bilo zloupotrebe u vezi sa izdavanjem dozvola i da o tom pitanju nije reagovala policija, sa kojom je jutros obavljen razgovor.

- Dogovorili smo se da ćemo u narednom periodu komunicirati sa službenicima Policijske uprave Doboj i usaglašavati spiskove koje ćemo mi dostaviti, a oni davati odobrenje - izjavio je Gligorić..

On je rekao da je usljed zastoja prevoza robe drumskim saobraćajem, žitarica, stočne hrane, rasutog tereta i željezne rude, povećan obim prevoza željeznicom za 30 do 50 odsto, što iziskuje i veći broj radnika.

Gligorić je naveo da su dozvole za kretanje davane i radnicima kako bi regulisali svoj dolazak i odlazak na posao tokom policijskog časa.

Republički štab za vanredne situacije poništio je juče 1.000 dozvola za kretanje za vrijeme policijskog časa radnika "Željeznica Republike Srpske", zbog, kako je obrazloženo, neodgovornog ponašanja Uprave ovog preduzeća.

Savjetnik za medije predsjednika Vlade Republike Srpske Danijela Pejić rekla je novinarima, nakon sjednice Štaba, da će važeće dozvole za radnike "Željeznica Republike Srpske" izdati Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, odnosno Policijska uprava Doboj.