latinica  ћирилица
24/03/2020 |  13:37 ⇒ 13:38 | Autor: SRNA

Milić: Ohrabruje spremnost Srpske da pomogne distriktu

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić rekao je nakon sastanka sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom da je ohrabren najavama da postoji spremnost Srpske da distriktu pomogne u transportu zaštitnih sredstava koje namjerava da nabavi iz Kine, kao i zbog donacije jednog respiratora.
Dodik u Brčkom - Foto: RTRS
Dodik u BrčkomFoto: RTRS

Milić je istakao da je danas bila važna i posjeta Dodika "Bimalu", strateškom proizvođaču osnovnih životnih namirnica u BiH.

- Veoma je važno što smo danas vidjeli da su magacini 'Bimala' puni. Nema potrebe za bilo kakvim poremećajem na tržištu, a naročito ne za panikom - rekao je Milić novinarima.

On je dodao da je važna inFormacija da je Dodik, zahvaljujući angažmanu Vlade Srbije i predsjednika Aleksandra Vučića, dogovorio kanale snabdijevanja sirovinama i repromaterijalom "Bimala", čija proizvodnja je osigurana za narednih šest mjeseci.

- U 'Bimalu' radi 600 radnika. Danas sam dobio uvjeravanja da u 'Bimalu' ne namjeravaju da preduzimaju bilo kakve mjere zbog ove situacije i radnici će nastaviti da rade u tri smjene - istakao je Milić.

On je napomenuo da je danas Vlada distrikta razmatrala program mjera za oporavak privrede distrikta nakon što epidemija prođe, te da će neke mjere preduzimati i ranije.

- `Bimal`, u mjeri u kojoj je bio pogođen ovom vanrednom situacijom, može računati na kontinuiranu podršku Vlade jer sa njima imamo i neke dugoročne planove -  rekao je Milić.