X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Zdravosfera
24/03/2020 |  14:53 ⇒ 20:36 | Izvor: SRNA

Dodik razgovarao sa Lavrovim, Rusija obećala pomoć

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je telefonom sa ruskim šefom diplomatije Sergejem Lavrovim o aktuelnoj situaciji u kojoj se našla Republika Srpska, BiH, kao i cijeli svijet, izazvanoj pandemijom virusa korona.
Lavrov i Dodik, arhiv - Foto: RTRS
Lavrov i Dodik, arhivFoto: RTRS

Dodik je rekao Srni da se Lavrov interesovao za stanje u Republici Srpskoj nakon epidemije virusa korona i obećao da će Rusija učiniti sve kako bi pomogla u ovoj teškoj situaciji.

- Ministar Lavrov je obećao pomoć Rusije u medicinskom materijalu za Republiku Srpsku i BiH koji je neophodan u borbi protiv virusa korona. Zamolio sam ruskog šefa diplomatije da pomogne i da se omogući da medicinska sredstva i lijekovi iz Rusije budu dostupni u Republici Srpskoj i BiH, posebno u ovoj situaciji kada se borimo protiv epidemije širenja virusa korona i kada su nam ta sredstva uskraćena iz EU - istakao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH rekao je da je prenio Lavrovu da Republika Srpska i BiH ulažu maksimalne napore i čine sve u skladu sa svojim mogućnostima da spriječe širenje epidemije virusa korona.

- Zahvalio sam ministru Lavrovu na interesovanju za situaciji u Srpskoj i BiH, kao i na pomoći koju nam je Rusija uvijek pružala i zamolio da prenese pozdrave predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu koji i u ovim trenucima ne zaboravlja na Republiku Srpsku i razmišlja o nama - naglasio je Dodik.