latinica  ћирилица
24/03/2020 |  16:49 ⇒ 17:06 | Autor: SRNA

Služba porodične medicine i pedijatrija rade do 19.00

Direktorka Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović rekla je da će služba porodične medicine i služba pedijatrije u popodnevnoj smjeni raditi do 19.00 časova jer je u Srpskoj od 20.00 časova do 5.00 časova na snazi policijski čas.
Nevena Todorović - Foto: RTRS
Nevena TodorovićFoto: RTRS

Todorovićeva je nakon sjednice Štaba za vanredne situacije grada Banjaluka rekla novinarima da će pacijenti nakon toga neophodne zdravstvene usluge moći da dobiju u Službi hitne medicinske pomoći.

Ona je navela da je u Domu zdravlja Banjaluka u protekla 24 časa pregledano 168 lica koji imaju akutne respiratorne tegobe.

- Više od 2.500 lica nalazi se ili u kućnoj izolaciji ili pod zdravstvenim nadzorom i oni su u svakodnevnoj komunikaciji sa medicinskim radnicima - rekla je Todorovićeva.

Todorovićeva je rekla da je zbog malog broja djece koja traže usluge u školskim stomatološkim ambulantama Štab za vanredne situacije grada Banjaluka donio odluku da se za potrebe pregleda djece ostavi na raspolaganju stomatološka ambulanta u Osnovnoj školi "Ivo Andrić".

- S druge strane, za neodložne stomatološke usluge za pacijente koji su pozitivni na virus korona ili su pod sumnjom da su bili u kontaktu sa licem pozitivnim na ovaj virus predloženo je da radi ambulanta u Osnovnoj školi `Vuk Stefanović Karadžić` - naglasila je Todorovićeva.

Ona je rekla da će sve informacije biti na raspolaganju građanima na sajtu Doma zdravlja Banjaluka, te na sajtu Gradske uprave.