latinica  ћирилица
24/03/2020 |  19:50 | Autor: SRNA

Dopremljena humanitarna pomoć iz Turske

Društvo Crvenog krsta BiH dobilo je humanitarnu pomoć iz Turske koja sadrži zaštitne maske, rukavice, odijela i naočare neophodne za sprečavanje širenja virusa korona.
Crveni krst - Foto: RTRS
Crveni krstFoto: RTRS

Ova pomoć biće raspoređena entitetskim organizacijama Crvenog krsta koje će, u aktuelnoj situaciji pomoći institucijama i organizacijama kojima je to najviše potrebno.

Generalni sekretar Društva Crvenog krsta BiH Rajko Lazić je istakao da u vrijeme kada organizacije Crvenog krsta rade danonoćno, ova pomoć mnogo znači.

On je rekao da, prije svega, moraju zaštiti svoje osoblje i volontere koji se izlažu riziku, a potom i zaposlene u zdravstvenim, socijalnim i sličnim ustanovama, koji su u velikoj potrebi.

- Turska i BiH oduvijek su imali dobre odnose, više od prijateljskih i jako smo zahvalni na ovoj pomoći, koja je došla u pravom trenutku. Inače, ova saradnja traje, a u kriznoj situaciji uvijek se pokažu prijatelji i zato hvala od srca turskom narodu. Organizaciji koja ima ograničene kapacitete i resurse ova vrsta podrške je od ogromnog značaja - rekao je Lazić.

Lazić je izrazio zahvalnost svim kolegama, zaposlenim i volonterima, koji ovih dana ulažu maksimalne napore da drugi ne izlaze iz svojih kuća, te još jednom apelovao na sve građane da pokažu odgovornost i ostanu u kući.