latinica  ћирилица
25/03/2020 |  12:46 | Autor: SRNA

Pošiljke licima u izolaciji moraju imati natpis "zdravstveni nadzor"

Pošiljke za osobe koje se nalaze pod zdravstvenim nadzorom i u bilo kojoj vrsti ljekarske izolacije zbog sumnje na virus korona moraju na adresnoj strani imati vidljiv natpis "zdravstveni nadzor", saopšteno je danas iz Pošta Srpske.
Pošte Srpske (foto: postesrpske.com) -
Pošte Srpske (foto: postesrpske.com)

Iz ovog javnog preduzeća su istakli da će poštonoše primaocima navedene pošiljke uručivati bez direktnog kontakta.

- Uručenje će biti obavljeno ubacivanjem pošiljke u kućni sandučić, a ukoliko ga primalac ne posjeduje - na drugi pogodan način u zavisnosti od konkretnog slučaja. Ukoliko uručenje nije moguće iz bilo kojeg razloga, primaocu će biti ostavljen izvještaj o prispjeću pošiljke -  navedeno je u saopštenju.

Iz Pošta Srpske su zamolili korisnike za razumijevanje i podršku, a posebno prema poštonošama i šalterskim radnicima.

- Poštanski saobraćaj se odvija u otežanim uslovima pri čemu je teško ispoštovati utvrđene rokove za isporuku pošiljki. Opšti prevoz i prevoz u unutrašnjem poštanskom saobraćaju odvija se bez zastoja, a poteškoće su prisutne u međunarodnom poštanskom saobraćaju. obezbijedili smo nesmetanu razmjenu pošiljaka u međuentitetskom poštanskom saobraćaju - naveli su iz Pošta Srpske.

Na jednog poštonošu dolazi u prosjeku 1.868 stanovnika, što govori da su neopohodni veliki napori da bi "Pošte Srpske" funkcionisale u kriznom vremenu.

- Mi štitimo svoje radnike i djelujemo maksimalno preventivno na širenje virusa korona. Uprava preduzeća i zaposleni ulažu maksimum napora u što kvalitetniju organizaciju poštanskog saobraćaja na području Republike Srpske kako bi građani dobili pošiljke, primili penzije i invalidnine, platili račune i obavili druge usluge na šalteru pošte i kod poštonoše -  naveli su iz Pošta Srpske.