latinica  ћирилица
25/03/2020 |  15:17 | Autor: SRNA

Šehovac: Policijski čas kršilo 27 lica

Službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo uručili su 27 prekršajnih naloga za lica koja su se kretala za vrijeme policijskog časa uvedenog zbog situacije u vezi sa virusom korona, rekao je danas načelnik ove uprave Branimir Šehovac.
Branimir Šehovac - Foto: SRNA
Branimir ŠehovacFoto: SRNA

- Kada je riječ o sprovođenju policijskog časa, građani se, uglavnom, pridržavaju tih mjera. Imamo i određen broj evidentiranih kršenja Zakona o javnom redu i miru, ograničenja zabrane kretanja na određenom prostoru, zbog čega smo počiniocima izdali prekršajne naloge - rekao je Šehovac na konferenciji za novinare na Palama.

Šehovac je pozvao građane da poštuju odluke Republičkog štaba za vanredne situacije o zabrani kretanja svih lica od 20.00 časova do 5.00 ujutru, kao i mjere zabrane okupljanja na javnim mjestima s ciljem borbe protiv virusa korona.

On je napomenuo da su za lica koja se u vrijeme policijskog časa nađu na ulici predviđene novčane kazne od 500 do 1.500 KM, te da će Uprava izdavati posebne dozvole za kretanje građanima koji budu imali potrebu za tim.

Šehovac je istakao da je ostvaren visok stepen saradnje sa svim jedinicama lokalne samouprave, nadležnim institucijama gdje njihovi rukovodioci unutrašnjih organizacionih jedinica svakodnevno učestvuju u sastancima štabova za vanredne situacije da bi pravilno sprovodili odluke Vlade Srpske.