latinica  ћирилица
25/03/2020 |  15:44 | Autor: RTRS

U Gradišci na zadatku 30 volontera

Volonteri Crvenog krsta Gradiška nastaviće danas aktivosti posjete socijalno-ugroženim i višečlanim porodicama i licima koja nisu u stanju da sami obezbjede osnovne životne namirnice i sredstva za higijenu u saradnji sa Civilnom zaštitom i Gradskom upravom Gradiška.
Volonteri Crvenog krsta Gradiška (foto: radiogradiska.com) -
Volonteri Crvenog krsta Gradiška (foto: radiogradiska.com)

Sekretar Crvenog krsta Gradiška Borko Dević rekao je da nastavljaju posjetu pomenutim porodicama i dodao da je Gradska uprava Gradiška obezbjedila oko 270 paketa za penzionere prema spisku Udruženja penzionera koje će takođe obići narednih dana.

Dević se zahvalio svim voloterima na pomoći koji su se javili na poziv Civilne zaštite i naglasio da trenutno imaju 30 volontera na raspolaganju.

Među volonterima Crvenog krsta Gradiška je i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić koji je rekao da su se mladi ljudi iz Gradiške od prvog dana stavili na raspolaganje Civilnoj zaštiti, Crvenom krstu Gradiška i Štabu za vanredne situacije grada Gradiška.

- Željeli smo da svojim trudom i radom u ovom trenutku pomognemo socijalno-ugroženim porodicama i penzionerima, da ih obiđemo i obavimo kupovinu za njih - rekao je Šulić i podsjetio da su mladi volonteri juče vozačima teretnih vozila koji čekaju na graničnom prelazu Gradiška dijelili vodu i prehrambene proizvode.

Šulić je pozvao starije sugrađane da ostanu kod kuće i sačuvaju svoje zdarvlje, a sve mlade koji žele da volontiraju da to rade isključivo u saradnji sa Civilnom zaštitom u svom gradu, sa Crvenim krstom i Štabom za vanredne situacije.

- Ovo nije vrijeme kada se mogu raditi bilo kakve aktivnosti na vlastitu odgovornost. Trebamo slušati nadležne i na osnovu toga povlačiti naše poteze - naglasio je Šulić.

Izvor: www.radiogradiska.com