latinica  ћирилица
25/03/2020 |  15:48 | Autor: SRNA

Zvornik: Pod nadzorom 872 lica, za 36 istekla mjera samoizolacije

Pod nadzorom Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Zvornik trenutno se nalaze 872 lica, dok je za 36 osoba istekla mjera samoizolacije radi prevencije pojave ili širenja virusa korona, saopštio je danas zvornički Gradski štab za vanredne situacije.
Zvornik - Gradski štab za vanredne situacije-sjednica - Foto: SRNA
Zvornik - Gradski štab za vanredne situacije-sjednicaFoto: SRNA

U Opštoj bolnici Zvorniku uzeti su uzorci za dva lica iz Šekovića, dok je na graničnim prelazima na području ovog grada zabilježeno 426 prelazaka granice u oba smjera.

U protekla 24 časa kontrolisano je 100 lica i nije bilo kršenja izrečene mjere samoizolacije.

Policijski čas u Zvorniku je u potpunosti poštovan. Potvrde za kretanje građana za vrijeme policijskog časa izdaje Policijska uprava Zvornik, dok će potvrde zaposlenim licima izdavati poslodavac.

U toku je dezinfekcija svih vjerskih objekata, ustanova i javnih površina na području grada Zvornika.

Republički štab za vanredne situacije donio je zaključak sa preporukom o ne obračunavanju zateznih kamata na račune za izvršene usluge za mart, april i maj za električnu energiju, komunalne usluge, uključujući IPTV.

Gradska organizacija Crvenog krsta i volonteri počeli su podjelu 200 paketa sa osnovnim životnim namirnicima socijalno ugorženim licima, a pomoć je obezbijedila Gradska uprava Zvornik.

Do sada izrečene mjere i naredbe ostaju na snazi.

Sva lica koja su putovala i boravila u zemljama u kojima je zabilježena pojava virusa korona, bili u kontaktu sa oboljelim, sumnjaju na oboljenje ili su boravili u zdravstvenoj ustanovi gdje se liječe oboljeli od korona virusa dužna su da se jave telefonom epidemiologu, Higijensko-epidemiološkoj službi i Službi hitne pomoći.

Snabdjevenost radnji životnim namirnicima je zadovoljavajuća.

Gradski štab apeluje na građane da poštuju naredbe, da se ne okupljaju i grupišu na javnim mjestima, jer će u suprotnom biti sankcionisani u skladu sa zakonom.