X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
25/03/2020 |  16:50 | Izvor: SRNA

Stevanović: Nabavićemo četiri respiratora

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović najavio je danas da će uskoro biti nabavljena četiri respiratora za potrebe zvorničke Opšte bolnice.
Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović. - Foto: SRNA
Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.Foto: SRNA

Stevanović je na konferenciji za novinare rekao da je kompanija Alumina obezbijedila sredstva za kupovinu dva respiratora, zvornički privrednici i Gradska uprava za treći, a očekuje se da će sutra biti uplaćena sredstva za nabavku četvrtog respiratora.

- Zvornički privrednici i dalje uplaćuju sredstva i mislim da će do sutra biti dovoljno novca za nabavku četvrtog respiratora - dodao je Stevanović i naglasio da se javljaju i sugrađani koji žive i rade u inostranstvu da pomognu novčano ili u isporuci sanitetske opreme i materijala.

On je zahvalio svima na razumijevanju i podršci u borbi protiv virusa korona.

Stevanović je naveo da je Komunalna policija od početka epidemije izvršila ukupno 555 kontrola poštivanja mjere samoizolacije, te da su do sada izdali četiri prekršajna naloga za kršenje te mjere.

Prema njegovim riječima, u protekle dvije noći nije evidentirano kršenje policijskog časa.

On je još jednom pozivao sugrađane da poštuju uputstva nadležnih lokalnih i republičkih institucija u borbi protiv virusa korona.

- Ako svi budemo dovoljno disciplinovani i ako disciplinu podignemo na još viši nivo, mislim da ćemo izbjeći ono najgore i epidemiju većih razmjera - rekao je Stevanović.