X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
25/03/2020 |  17:42 ⇒ 17:55 | Izvor: RTRS

Građani da se pridržavaju svih higijenskih mjera; U pripremi i karantin u Brodu (FOTO)

Glavni koordinacioni tim koji čine predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić održao je danas redovan sastanak na kojem je razmatrana trenutna situacija u Republici Srpskoj u vezi sa pojavom virusa korona.
Sjednica Glavnog koordinacionog tim (Foto: twitter.com/Vlada_Srpske) -
Sjednica Glavnog koordinacionog tim (Foto: twitter.com/Vlada_Srpske)

Na sastanku je razmatrana trenutna epidemiološka situacija, analizirano sprovođenje svih dosadašnjih mjera Republičkog štaba za vanredne situacije, kao i mjera koje predstoje u borbi sa virusom korona u Republici Srpskoj.

Ministar Šeranić saopštio je da je karantinsko naselje u Šamcu od danas u funkciji, te da je u toku priprema i karantina u Brodu, koji će biti sutra stavljen u funkciju.

On je naveo i da od danas u Studentskom centru "Nikola Tesla" počinje smješatj lica pozitivnih na virus korona.

Na sastanku je apelovano na građane da se striktno pridržavaju svih higijenskih i drugih preporuka nadležnih instutucija, kada je riječ o zaštiti od virusa korona, kao i na lica kojima je određena kućna izolacija da se strogo pridržavaju propisanih mjera.