latinica  ћирилица
25/03/2020 |  19:45 | Autor: SRNA

Crna Gora: Krivične prijave protiv četiri osobe

Policija je podnijela dvije krivične prijave protiv četiri osobe koja su, uprkos zabrani zbog pandemije virusa korona, napustile područje opštine Tuzi i boravile u Podgorici.
Policija Crne Gore (foto:insajder.net/sr) -
Policija Crne Gore (foto:insajder.net/sr)

Iz crnogorske Uprave policije saopšteno je da je policija u jednom marketu u Podgorici u naselju Konik zatekla lica čiji su inicijali D.G. i V.G, koja su prekršila mjeru zabrane putničkog međugradskog saobraćaja i napustila opštinu Tuzi.

- Osim toga, dva lica sa prebivalištem u Tuzima, A.Lj. i V.Lj, zatečena su u Podgorici u naselju Zeta u jednom marketu. I ona su prekršila mjeru zabrane putničkog međugradskog saobraćaja - dodaje se u saopštenju.

Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu naredio je da te osobe budu upozorene i ispraćene na adresu stanovanja, te da protiv njih budu podnesene krivične prijave zbog sumnje da su počinile krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

U opštini Tuzi sinoć je donesena odluka o zabrani svakog kretanja i izlaska iz te lokalne zajednice zbog velikog broja zaraženih virusom korona.

Od 18 juče testiranih na virus korona u Institutu za javno zdravlje, koji su bili pozitivni, njih 15 je bilo iz opštine Tuzi, lokalne zajednice sa većinskim albanskim stanovništvom, uz granicu sa Albanijom, na 15 kilometara od Podgorice.