X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
26/03/2020 |  11:52 ⇒ 14:26 | Izvor: RTRS

Banjaluka: Građani da ne nasjedaju na lažne poruke na društvenim mrežama

Grad Banja Luka apelovao je danas na građane da ne nasjedaju na lažne, uzbunjujuće poruke o navodnom “potpunom zatvaranju Banje Luke“, zbog epidemije korona virusa.
Gradska uprava Banjaluka (foto: banjaluka.rs.ba) -
Gradska uprava Banjaluka (foto: banjaluka.rs.ba)

Navedena poruka, koja od juče poslijepodne kruži društvenim mrežama, je najobičnija izmišljotina koja nema utemeljenje u planovima i aktivnostima Štaba za vanredne situacije - navodi se u saopštenju.

- Ovi teški dani, u kojem se svi zajedno suočavamo za velikim izazovima, nisu vrijeme za smišljanje neslanih šala i neosnovano širenje panike.

Upozoravamo da kreiranje ovakvih, lažnih poruka predstavlja najgrublje kršenje važeće Odluke o zabrani izazivanja panike za vrijeme vanredne situacije, te pozivamo nadležne institucije da istraže ko stoji iza ovih poruka, a građane još jednom podsjećamo da su republičke i gradske institucije jedini zvanični kanal koji pruža tačne i vjerodostojne informacije o izazovima kojim se suočavamo usljed aktuelne epidemiološke situacije.

Istovremeno, građane podsjećamo da Grad Banja Luka, od otvaranja aktuelne krize, javnost pravovremeno obavještava o apsolutno svim relevantnim informacijama, vezanim za epidemiološku situaciju na području Grada, te, u skladu s tim, na građane još apelujemo da ne nasjedaju na zlonamjerne i opasne laži, poput navedenih - stoji u saopštenju Grada Banjaluka.