latinica  ћирилица
26/03/2020 |  13:43 | Autor: RTRS

U karantin u Gradišci za 24 časa smješteno 49 osoba (VIDEO)

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da je u karantin u Gradišci od juče u 7.00 časova do jutros u 7.00 časova smješteno 49 osoba - 28 iz Republike Srpske i 21 iz Federacije BiH.
Karantin Gradiška - Foto: RTRS
Karantin GradiškaFoto: RTRS

- Lica iz karantina koja imaju negativan nalaz biće upućena u karantine u lokalnim zajednicama gdje će u narednih 14 dana biti praćeno njihovo stanje. Osobe sa pozitivnim nalazom biće upućene u karantinski smještaj gdje se nalaze pozitivne osobe kao što je Studentski centar u Banjaluci kojem će gravitirati osobe sa područja od Doboja do Novog Grada. Osobe iz drugog dijela Srpske biće upućivane u karantinski smještaj u Đački dom u Bijeljini - rekao je Šeranić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, smještaj osoba koje su pozitivne na virus korona u karantin u banjalučkom Studentskom centru počeo je juče u kasnim poslijepodnevnim časovima i u njemu se nalazi 20 lica.

- Uzeta su 24 brisa od direktnih kontakata iz njihovih porodica i danas nastavljamo te aktivnosti u Banjaluci i okolnim mjestima - rekao je Šeranić.

On je dodao da je veoma važno razdvajanje osoba koje su pozitivne i negativne na virus korona, te da su zbog toga i uspostavljeni karantini u Banjaluci i Bijeljini.