latinica  ћирилица
26/03/2020 |  19:12 ⇒ 19:56 | Autor: SRNA

Reljić: Osam Dubičana smješteno u regionalni karantin u Banjaluci

Osam Dubičana kod kojih je potvrđena infekcija virusom korona odvezeno je vozilom Hitne pomoći u regionalni karantin u Banjaluku koji se nalazi u objektu Studentskog doma.
Radenko Reljić - Foto: RTRS
Radenko ReljićFoto: RTRS

Načelnik opštine i komandant Štaba za vanredne situacije Radenko Reljić rekao je da su svi inficirani za sada stabilnog zdravstvenog stanja, sa lakom kliničkom slikom, te izrazio nadu da broj zaraženih neće ići uzlaznom putanjom i da će se odgovornim ponašanjem i disciplinom svih građana suzbiti epidemija.

Dom zdravlja Kozarska Dubica (Foto: RTRS)

- Apelujem na sve Dubičane da posebno obrate pažnju na bake, djedove, roditelje koji su u trećoj životnoj dobi, sve penzionere. Potrebno je da imamo što manje kontakta s tim osobama kako im ne bismo prenijeli virus, jer virus ubija tu populaciju. Mlađa i populacija srednje životne dobi nije ugrožena ovim virusom. Neki čak neće imati nikakve simptome - naglasio je Reljić.

On je ponovo pozvao građane da poštuju mjere donesene s ciljem suzbijanja epidemije, kako bi se izbjegao za sve neželjeni scenario.

- Molim sve građane da ostanu u svojim domovima, da izlaze samo u slučaju prijeke potrebe, te da poštuju donesene mjere. Samo tako možemo zaustaviti širenje epidemije i sačuvati živote - dodao je Reljić.

On je naglasio da nema mjesta panici, ali da se svakako očekuje vojnička disciplina, te da će svako nepoštovanje donesenih mjera povodom novonastale situacije, biti sankcionisano.

Osam zaraženih Dubičana boraviće 14 dana u regionalnom karantinu u Banjaluci, koji se nalazi u objektu Studentskog doma.