latinica  ћирилица
27/03/2020 |  08:54 | Autor: SRNA

Bijeljina: Epidemiološka situacija stabilna

Epidemiološka situacija na području grada Bijeljina i dalje je stabilna, u bolničkom karantinu nema pacijenata, a jutros su na analizu poslata dva uzorka, dok se za četiri očekuju rezultati, saopšteno je iz bijeljinske bolnice "Sveti vračevi".
Bijeljina - Bolnica Sveti Vračevi - Foto: RTRS
Bijeljina - Bolnica Sveti VračeviFoto: RTRS

- U bolničkom karantinu nema pacijenata, što svakako nije znak da treba da se opustimo. S obzirom na to da je iduća nedjelja četvrta od pojave prvozaražene osobe na području cijele BiH, prema preporukama medicinske struke i iskustava sa zaraženih područja u svijetu neophodan je maksimalan oprez, strogo pridržavanje svih odluka i preporuka, te savjeta ljekara - navodi se u saopštenju.

U kućnom karantinu iz preventivnih razloga je 57 osoba dobrog su zdravstvenog stanja i njihovo stanje se prati. Pod nadzorom je 1.217 osoba.

Iduće sedmice radiće se kontrolni nalaz za prvu osobu sa virusom korona, kao i za članove njegove porodice i koleginice.

Bolnica ističe da raspolaže dovoljnim brojem testova za eventualnu potrebu testiranja osoba kod kojih se uoči simptomatologija.

Iz Bolnice apeluju da građani ostanu u svojim kućama i poštuju preporuke i savjete ljekara.