latinica  ћирилица
27/03/2020 |  11:21 ⇒ 11:25 | Autor: SRNA

Podrška pripadnicima MUP-a

Sindikat radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske pozvao je nadležne institucije da nastave snabdijevanje zaštitnim sredstvima pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova, a građane da poštuju mjere nadležnih, jer će tako dati najveću podršku policiji, zdravstvenim i radnicima ostalih profesija koji nesebičnim i požrtvovanim radom čine sve da sačuvaju zdravlje i živote građana.
MUP Republike Srpske (Foto:Dejan Božić / RAS Srbija) -
MUP Republike Srpske (Foto:Dejan Božić / RAS Srbija)

Predsjednik ovog sindikata Anica Јondić istakla je da su potrebna zaštitna sredstva, poput maski, rukavica, jednokratnih zaštitnih odijela, higijenskih i sredstava za dezinfekciju neophodna da bi pripadnici MUP-a u potpunosti bili uspješni u svom zadatku.

- Samo ako sačuvaju svoje zdravlje mogu u potpunosti, kada bude potrebno, biti u službi potreba građana Republike Srpske - navela je Јondićeva.

Sindikat radnika unutrašnjih poslova Srpske podržava i čvrsto stoji uz pripadnike MUP-a Srpske koji, u ovom ozbiljnom trenutku za sve građane Republike Srpske, najodgovornije i najprofesionalnije obavljaju poslove i zadatke stavljajući se u potpunosti u službu dobrobiti za svakog građanina pojedinačno, a samim tim i u zaštitu cjelokupne društvene zajednice, saopšteno je iz ovog sindikata.

- Vanredna situacija u kojoj se nalazimo nije prva ozbiljna situacija sa kojom su se suočili pripadnici MUP-a Srpske, ali kao i ranije, tako i sada, svaki pripadnik MUP-a se nalazi na svom radnom mjestu i daje najveći mogući doprinos prevazilaženju sadašnje situacije, u domenu u kojem je to u vezi sa njegovim poslovima i zadacima - istakla je Јondićeva.

Ona je pozvala građane da poštuju mjere samoizolacije, socijalnog distanciranja, ograničenja kretanja i da ostanu u kućama, te da povećanim stepenom lične odgovornosti pokažu brigu za vlastito i zdravlje svojih porodica i sugrađana i na taj način odgovore na nesebičnost i požrtvovanost onih koji rade i pošalju im poruku da su svjesni te činjenice i da ih beskrajno poštuju.

Sindikat radnika unutrašnjih poslova očekuje da će građani Republike Srpske kao i do sada odgovornim ponašanjem pružiti neophodnu pomoć policiji Srpske i ostajanjem u kućama omogućiti im lakše i jednostavnije izvršavanje njihovih poslova i zadataka.

- Iskustvo nas uči da svaki put kada smo bili zajedno i kada smo bili podrška jedni drugima, izlazili smo kao pobjednici iz svih situacija, ma koliko one bile teške. Učinimo to i sada, ostanimo u svojim kućama, i na taj način pošaljimo najljepšu čestitku pripadnicima MUP-a Republike Srpske čestitajući im 4. april - Dan policije Republike Srpske - zaključila je Јondićeva.