latinica  ћирилица
27/03/2020 |  13:11 | Autor: SRNA

Umičević se zahvalio Dodiku na podršci

Tehnički direktor Tvornice obuće "Bema" iz Banjaluke Marinko Umičević zahvalio je srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku za podršku, te poručio da će ova fabrika učiniti sve da zadrži radna mjesta.
Marinko Umićević - Foto: RTRS
Marinko UmićevićFoto: RTRS

 Umičević je zahvalio i radnicima "Beme" i istakao da će ova fabrika dok može nastaviti sa radom, te naglasio da je najveća prijetnja nedostatak repromaterijala.

Umičević je naveo da je s ciljem zaštite radnika uveo mjere na ulazu u "Bemu", a koje se odnose na mjerenje tjelesne temperature, dezinfekcije obuće i ruku, što se radi i na ulazu u restoran, gdje je ograničen i broj sjedenja za stolom.

On je dodao da je u toaletima obezbijeđen tečni sapun, kao i da će biti postavljeni sušači za ruke.

- Svaki radnik ima više komada pamučnih maski da ih može prati, te na radnom mjestu mora nositi masku, kao i u autobusima kojima idu kući. Svaki dan se vrši dezinfekcija fabrike, a vikendom se radi generalna dezinfekcija - naglasio je Umičević.

On je istakao da bez velike discipline i podrške nadležnih institucija uvijek postoji opasnost da se neko inficira virusom korona.

Podsjećajući na nedavni događaj ispred fabrike, kada je, kako su ranije iz "Beme" saopštili, napadnut radnik obezbjeđenja, Umičević je rekao da je angažovan advokatski tim koji se bavi ovim slučajem, kao i tim koji "prati lažne profile na Fejsbuku, a protiv kojih će takođe podnijeti tužbu.