latinica  ћирилица
27/03/2020 |  19:00 | Autor: SRNA

Brod: Preventivne mjere ostaju na snazi do 15. aprila

U opštini Brod do 15. aprila ostaće na snazi naredba kojom se reguliše rad trgovinskih, ugostiteljskih i drugih objekata, kao i o preduzimanju preventivnih mjera s ciljem sprečavanja pojave i širenja virusa korona donesena 19. marta, zaključeno je na današnjoj sjednici opštinskog Štaba za vanredne situacije.
Brod (Foto: Frka/wikipedia.org) -
Brod (Foto: Frka/wikipedia.org)

Štab je detaljno analizirao rad centralnog karantina u Zmaj Јovinoj ulici u koji se upućuju sva lica koja u Republiku Srpsku dolaze preko graničnog prelaza Brod.

Utvrđen je i plan aktivnosti u smislu obezbjeđivanja dovoljnog broja kreveta, posteljine i drugih neophodnih sredstava za nesmetano funkcionisanje opštinskog karantina u stonoteniskoj dvorani Sportsko-kulturnog centra.

Za upravljanje karantinom određeni su šef Odsjeka za poslove zaštite i spasavanje Drago Nikolić, ljekar brodskog Doma zdravlja Saša Miličić i zamjenik komandira Policijske stanice Brod Milomir Balatunović.

Komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije Ilija Јovičić rekao je da će narednih dana biti ponovljena dezinfekcija svih javnih površina, ulica i ustanova na području Broda.

On je posebno skrenuo pažnju da je zabranjena bilo kakva samoinicijativna dostava hrane, paketa i druge pomoći licima kojima je ona neophodna, mimo nadležnih službi, odnosno Centra za socijalni rad koji ima određena lica za ove poslove.

- Pozivam stanovnike Broda da ostanu kod kuće, da se dosljedno pridržavaju svih naloženih mjera i preporuka - poručio je Јovičić i dodao da lokalna uprava vodi brigu o svim stanovnicima Broda.