X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Tvoje lice zvuči poznato
28/03/2020 |  08:58 | Izvor: SRNA

Vozači, oprezno zbog magle

Na većini puteva u Republici Srpskoj saobraćaj se odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, slabijeg mraza ima u višim predjelima, a magla smanjuje vidljivost na području Prijedora, Mrkonjić Grada, Foče i Trebinja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Magla - Foto: RTRS
MaglaFoto: RTRS

Vozači su upozoreni i na opasnost od odrona kamenja i zemlje na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.

Na relaciji Stanić Rijeka-Derventa –Kozarska Dubica do 18. aprila kretaće se vangabaritni teret. Vozači se mole za oprezniju vožnju na pomenutom putnom pravcu i da poštuju uputstva lica iz pratnje.

Počeli su radovi na izgradnji isključne trake u Zalužanima, na dionici magistralnog puta Klašnice dva-Šargovac, u desnoj kolovoznoj traci iz pravca Banjaluke, zbog čega će biti izmjenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Na području Prnjavora u toku je gradnja kružnog toka na raskrsnici magistralnog puta Gornja Vijaka jedan-Derventa i na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva, a radovi su u toku i na magistralnim putevima Čatrnja-Gradiška, Banjaluka-Srpske Toplice i Drinjača-Milići-Vlasenica, te regionalnim putnim pravcima Lamovita-Stari Majdan, Kotor Varoš-Kneževo, u mjestu Živinice.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Bjelajce na snazi je obustava saobraćaja od 9.00 do 15.00 časova svaki dan osim nedjelje. Saobraćaj se za vrijeme obustave preusmjerava na putne pravce Kola-Stričići-Čađavica-Mrkonjić Grad i Crna Rijeka-Јajce-Mrkonjić Grad.

Izvan vremena obustave, saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom uz regulaciju svjetlosnom signalizacijom.

Usporen je saobraćaj na dijelu regionalnog puta Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika, na regionalnom putu Priboj-Lopare, Јohovac-Rudanka, kao i od Modriče, preko Šešlija, prema Doboju i granici sa FBiH, te na magistralnom putu Krupac-Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo.

Iz AMS-a podsjećaju da je na području Srpske zabranjeno kretanje osobama starijim od 65 godina, a od 20.00 do 5.00 časova na snazi je potpuna zabrana kretanja.

Svim stanovnicima Srpske upućen je još jedan apel da prate uputstva Vlade Republike Srpske, nadležnih zdravstvenih ustanova i lokalnih zajednica, te da ne kreću na put bez prijeke potrebe.