latinica  ћирилица
28/03/2020 |  09:45 ⇒ 11:05 | Autor: SRNA

Đaci i studenti iz Italije u karantinu u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO/VIDEO)

Grupa od 32 učenika i studenta iz Republike Srpske, koji su doputovali u Sarajevo, smješteni su u hotelski smještaj u Istočnom Novom Sarajevu, gdje imaju adekvatnu zdravstvenu zaštitu i neophodan medicinski tretman, izjavio je Srni načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić.
Mladi sportisti se vratili u Srpsku -
Mladi sportisti se vratili u Srpsku

- U skladu sa dogovorom sa Vladom Republike Srpske, sinoć smo izvršili prihvat 32 naša đaka i studenta iz svih dijelova Srpske koji su avionom doputovali u Sarajevo iz Italije - objasnio je Ćosić, koji je i šef Kriznog opštinskog štaba.

Ćosić je naveo da ih je sve pregledao epidemiolog, a primio tim medicinskih tehničara.

- Oni su u potpunom karantinu. Naše građane toplo smo dočekali i oni će nakon testiranja, koje će izvršiti Institut za javno zdravstvo, dijelom biti određeni za karantin, a dijelom upućeni u sredine u kojima žive, odnosno u Banjaluku, Brčko, Trebinje, Bijeljinu... - rekao je Ćosić.

Za učenike i studente sa područja Republike Srpske obezbijeđen je smještaj u hotelu Topeks" gdje imaju adekvatnu zaštitu.

Ćosić je napomenuo da su ova lica prethodno 25 do 28 dana boravili u Italiji.

Pretpostavka je, dodao je on, da niko od njih nije zaražen virusom korona, kao i da ne postoji bojazan od njihovog uticaja na druga lica.

On je istakao da su sa građanima Srpske sinoć stigli učenici i studenti iz Federacije BiH, koji su smješteni u federalno Sarajevo.

Povezane vijesti:

Đuran: 32 mladih iz Italije stiglo u hotel u Istočnom Sarajevu