latinica  ћирилица
28/03/2020 |  10:37 | Autor: SRNA

Dačić: Na aerodromima više nema "zaglavljenih" državljana Srbije

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da više nema "zaglavljenih" državljana Srbije na aerodromima širom svijeta.

Dačić je napomenuo da su tokom rješavanja ovih urgentnih situacija avioni "Er Srbije" letjeli i dva puta dnevno do tih destinacija.

Dačić je naveo da će danas dva leta biti organizovana do Malte, jer tamo ima dosta državljana Srbije koji su dobili otkaze, imaju problema i žele da se vrate.

On je naveo da se razmatra i organizovanje povratka srpskih državljana iz SAD, o čemu se prikupljaju podaci, kao i iz Abu Dabija, jer je veliki broj građana Srbije koji su tu stigli sa raznih strana, a za ponedjeljak se razmatra let za Stokholm.

Šef srpske diplomatije kaže da njegovo Ministarstvo dobija iz srpskih diplomatsko-konzularnih predstavništva spiskove državljana Srbije koji žele da se vrate i onda se organizuju letovi, ali da od broja, strukture prijavljenih i udaljenosti destinacija zavisi kuda će biti poslan avion za njihov povratak.

Dačić je napomenuo da su juče u Srbiju doputovala 24 medicinska radnika iz Njemačke, koji su uvažili poziv Vlade i prijavili se za povratak, te napomenuo da se očekuje dolazak još 200 medicinskih radnika.

- Neki su napustili svoja radna mjesta na Zapadu, pritom čuvši i prijetnju njihovih poslodavaca da ako odu neće više moći da se vrate - rekao je Dačić.