latinica  ћирилица
28/03/2020 |  17:08 ⇒ 20:24 | Autor: SRNA

Sadašnja nevolja da probudi ljubav prema Bogu i svakom ljudskom biću

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao je da bi sadašnja nevolja izazvana virusom korona, koja nije slučajna, trebalo da u ljudima probudi istinsku ljubav prema Bogu i svakom ljudskom biću.
Mitropolit Amfilohije - Foto: Novosti.rs
Mitropolit AmfilohijeFoto: Novosti.rs

- Mi zaboravljamo da smo prizvani na tu vječnu i neprolaznu ljubav, pa onda kad dođu nevolje kao što je ova, to nas podsjeća na brigu, ne samo o sebi i o najbližima nego i o svakom ljudskom biću - rekao je mitropolit Amfilohije, koji je služio u Manastiru Ostrog.

On je istakao da se na liturgiji, naročito u ovo vrijeme, crkveni velikodostojnici, monaštvo i sveštenstvo mole za one koji stradaju od "pošasti koja je napala sav ljudski rod".

- Nije prvi put da to činimo, ali na ovakakv način možda je i prvi put. Napala je ta pošast sve ljude i sve zemaljske narode. I mi na ovoj Svetoj službi prizivamo Gospoda da svima podari zdravlje i spasenje - poručio je mitropolit Amfilohije.

On je dodao da se moli i za sve one koji danas nisu mogli da budu u ovom manastiru i u ostalim hramovima.

Mitropolit Amfilohije je na kraju pročitao molitvu patrijarha rumunskog Danila protiv virusa korona koji hara čitavim svijetom.