latinica  ћирилица
28/03/2020 |  17:31 ⇒ 17:33 | Autor: SRNA

Kotor Varoš: Slijede krivične prijave upravi "Mehaničke konstrukcije"

Štab za vanredne situacije u Kotor Varošu odlučio je da protiv odgovornih osoba iz preduzeća "Mehaničke konstrukcije" bude podnesena krivična prijava zbog ugrožavanja zdravlja ljudi jer odbija da dostavi spisak radnika.
Kotor Varoš -Štab - Foto: SRNA
Kotor Varoš -ŠtabFoto: SRNA

Na današnjoj hitno zakazanoj sjednici opštinskog Štaba konstatovano je da je lice, koje je zaraženo virusom korona, zaposleno u preduzeću "Mehaničke konstrukcije" i da je potvrdilo higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja "Sveti Pantelejmon" da je bilo u kontaktu sa svim zaposlenima.

Opštinski Štab je naložio Policijskoj stanici iz Kotor Varoša izvrši provjeru svih navoda i saznanja iznesenih na sjednici.

Preduzeću "Mehanička konstrukcija" upućen je pisani dopis Štaba i Doma zdravlja da dostavi tražene podatke da bi zdravstveno-sanitarni inspektor mogao izdati rješenja o kućnoj izolaciji, ali je ovo kotorvaroško preduzeće odbilo saradnju dostavljajući nepotpune podatke.

- Iz preduzeća "Mehaničke konstrukcije" su odbili saradnju iz samo njima poznatih razloga i na taj način doveli u opasnost sve zaposlene radnike ovog preduzeća i sve građane opštine Kotor Varoš - navedeno je u saopštenju.

Opštinski Štab za vanredne situacije imenovao je tim koji će u roku od 24 časa izvršiti identifikaciju svih lica i biće ima izdata rješenja o kućnoj izolaciji.

Iz Štaba pozivaju zaposlene u preduzeću "Mehaničke konstrukcije" i druga lica koja su radila u proteklih 14 dana u ovoj fabrici da se kao savjesni i odgovorni građani jave u Dom zdravlja na telefon 051/785-506 radnim danom do 15.00 časova i na broj 051/785-704 popodne i vikendom.