latinica  ћирилица
29/03/2020 |  11:19 ⇒ 15:21 | Autor: RTRS

Besplatna dostava lijekova u Banjaluci (VIDEO)

Od sutra će u Banjaluci biti omogućena dostava lijekova na kućnu adresu licima starijim od 65 godina, rekao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije.
Lijekovi - Foto: RTRS
LijekoviFoto: RTRS

Do sada je Grad Banjaluka, u saradnji sa partnerima, obezbijedio besplatnu dostavu namirnica starijim licima, kao i licima sa invaliditetom i hroničnim bolesnicima, a od sutra će biti dostupna i usluga dostave lijekova za starije od 65 godina.

Dostava lijekova biće vršena tako što građani telefonom pozovu svog porodičnog doktora, odnosno ambulantu porodične medicine u kojoj su registrovani, i naruče potreban lijek. Potom se njihova narudžba elektronskim putem prosljeđuje u apoteku, koja pokriva njihovo naselje, a lijekovi im se isporučuju narednog dana na kućnu adresu.

Mogu se naručiti lijekovi za čije izdavanje je potreban recept, kao i lijekovi i preparati za koje nije potreban recept.

Korisnici sistema neće plaćati troškove dostave, odnosno lijekove će dobiti po identičnim cijenama kao da su ih kupili direktno u apoteci.

Sistem isporuke pokriva urbano područje grada Banjaluka ,u istim granicama dostave kao i za životne namirnice.